18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportNicolicea, despre votul în cazul Udrea: Votul a fost conform cu decizia...

Nicolicea, despre votul în cazul Udrea: Votul a fost conform cu decizia CCR. Conform Statutului deputaţilor, nu

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a declarat, marţi  că votul dat de plenul Camerei Deputaţilor în cazul Udrea de încuviinţare a arestării preventive a acesteia că este conform cu deciziei Curţii Constituţionale, dar nu este conform cu Statutul deputaților şi senatorilor. 

Nicolicea, membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaşilor spune că această situaţie neclară a fost cauzată de fostul PDL care a contestat la Curtea Constituţională prevederile noi ale Statului. Atunci, PDL propunea ca ridicarea imunităţii să se facă cu votul a jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi şi nu cu jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor.

"Am făcut o propunere de modificare a articolului 24, alineatul 4 din Statut, ca ridicarea imunităţii să fie luată cu jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi. Asta însemna că intram în acord cu decizia Curţii. Grupul PDL de atunci a atacat la Curtea Constituţională articolul 24 şi a fost declarat neconstituţional. Prin urmare, prevederea veche jumătate plus unu din numărul total să fie votul dat a rămas în vigoare. Şi acum este această chestiune că avocatul se va folosi de acest impediment. Încurcătura este produsă de grupul PDL, care a atacat atunci la Curte”, a explicat Nicolicea, informează Mediafax.

Camera Deputaţilor a votat, luni, noua cerere de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 170 voturi "pentru" şi 118 "împotrivă" şi 13 voturi nule. Votul exprimat de deputaţi a fost secret, cu bile. Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a declarat că trebuia să existe un minimum de 163 de voturi pentru a se încuviinţa cererea de arestare preventivă. "Au fost 325 de deputaţi prezenţi. Majoritatea era de 325 împărţit la doi plus unu, adică minim 163 de voturi", a spus Mircovici.

 

Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă