12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăTechPonta vrea ca social-democrații corupți să-și dea demisia din toate funcțiile

Ponta vrea ca social-democrații corupți să-și dea demisia din toate funcțiile

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că va propune Consiliului Naţional o modificare a Statutului formaţiunii care va avea în vedere răspunderea politică a membrilor partidului care se află în diverse faze ale unei cercetări penale legate de fapte de corupţie, informează Mediafax.

”Va exista o propunere pe care eu o voi susţine şi care se referă la răspunderea politică, anume ce funcţie trebuie să renunţ în Guvern, în Parlament, în partid, în funcţie de momentul unei cercetări penale”, a spus Ponta.

El a precizat că nu e vorba de sancţionarea membrilor de partid, ci de adoptarea unor măsuri statutare referitoare la orice membru de partid vizat de o cercetare legată de corupţie şi care nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcţii.

”La Consiliul Naţional vin cu forma pe care o propun. Consiliul Naţional aprobă provizoriu, apoi va adopta Congresul”, a spus Ponta.

Potrivit unor surse din PSD, citate duminică de MEDIAFAX, organizaţiile au transmis deja o serie de propuneri de modificare a Statutului PSD.

Ponta a precizat, în repetate rânduri, că dacă propunerile sale de modificare a Statutului, referitoare la sancţiuni aplicate membrilor de partid care au probleme în Justiţie, nu vor fi agreate de colegi, se va retrage de la şefia formaţiunii.

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă