33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalCare a fost filmul cu cele mai mari încasări în SUA în...

Care a fost filmul cu cele mai mari încasări în SUA în 2014

Filmul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood, este filmul cu cele mai mari încasări în Statele Unite dintre toate peliculele lansate în 2014, informează Mediafax.

Filmul "Lunetistul american/ American Sniper", cu actorul Bradley Cooper în rolul principal, a generat încasări de 337,2 milioane de dolari după lansarea sa oficială din luna decembrie.

Cu o acţiune plasată în timpul războiului din Irak, "American Sniper" este filmul lui Clint Eastwood cu cel mai mare succes de casă până acum.

Pelicula a avut o lansare într-un număr limitat de cinematografe americane pe 25 decembrie, pentru a deveni eligibil la Oscarurile din acest an. Lansarea pe scară naţională a filmului a avut loc în ianuarie.

Potrivit revistei Variety, este pentru prima dată după "Salvaţi soldatul Ryan" din 1998 când un film dramatic "realist" reuşeşte să se impună în box office-ul anual din Statele Unite.

"American Sniper" a fost nominalizat la şase premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun actor în rol principal" (Bradley Cooper), însă a câştigat un singur trofeu, la categoria "cel mai bun montaj de sunet".

În ciuda popularităţii de care se bucură în rândul spectatorilor americani, acest film a generat şi critici, pentru felul în care a descris războiul din Irak şi pe lunetistul Chris Kyle, coautor al cărţilor pe baza cărora a fost realizat acest lungmetraj.

La nivel global, "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a rămas filmul din 2014 cu cele mai mari încasări pe plan mondial, cu 1,1 miliarde de dolari. "American Sniper" a obţinut 163 milioane de dolari pe pieţele internaţionale, iar box office-ul său mondial este de 500,2 milioane de dolari.

Cele mai citite

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Decizia luată de Vladimir Putin după 24 de ani!

Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord în această săptămână pentru prima dată în ultimii 24 de ani, au anunțat cele două...
Ultima oră
Pe aceeași temă