19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialVaslui: Anchetă după ce un bătrân a murit pe stradă la jumătate...

Vaslui: Anchetă după ce un bătrân a murit pe stradă la jumătate de oră după plecarea din spital

PolițișŸtii vasluieni fac anchetムîn cazul unui băƒtrân care a murit pe stradムla jumăƒtate de orムdupムce a plecat din Spitalul Bârlad, informeazムMediafax.

Băƒtrânul de 83 de ani, a din localitatea vasluianムUlea, a ajuns în aceeașŸi zi cu ambulanța șŸi, în urma investigațiilor, medicii au refuzat săƒ-l interneze fiindcムnu ar reprezenta o urgențăƒ.  Ambulanța a fost solicitatムde căƒtre medicul de familie din sat, care a presupus cムbăƒrbatul ar avea pneumonie.

Investigat de căƒtre medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), Gheorghe Covaliuc a fost diagnosticat cu pneumonie acutムinterstițialăƒ, motiv pentru care a fost trimis la Secția de Pneumologie a aceleiașŸi unităƒți medicale. Aici, băƒtrânul a fost consultat de căƒtre un medic specialist, care a confirmat diagnosticul șŸi a trecut medicația necesarムpe foaia de observație. Făƒrムa fi internat pe motiv cムnu reprezintムo urgențムmedicalăƒ, Gheorghe Covaliuc a fost retrimis la CPU, unde, la ora 17.05, i s-a prescris o rețetムmedialムșŸi apoi a fost trimis pe jos acasăƒ.

“Din ceea ce mi-au comunicat medicii, nu erau criterii de internare a pacientului. Avea saturație bunム(n.r. -cantitatea de oxigen din sânge), electrocardiograma a ieșŸit bunムșŸi, în consecințăƒ, nu constituia o urgențムclinicムșŸi investigativăƒ. De altfel, băƒtrânul s-a îmbrăƒcat singur șŸi a păƒrăƒsit staționarul spitalului, plecând pe jos ca sムse întâlneascムcu fiul săƒu, care făƒcea dializムla o clinicムprivatムdin altムzonムa orașŸului, acolo unde, de altfel, a șŸi fost găƒsit decedat. Noi am demarat o anchetムpentru a vedea dacムun astfel de incident putea fi prevenit”, a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalului de UrgențムBârlad, Gabriela DanișŸ.

Citește ș™i: BrașŸov: Băƒtrâna căƒutatムde polițișŸti dupムce a fost lăƒsatムsムplece din spital, găƒsitムmoartăƒ

Dupムce a ieșŸit pe poarta spitalului în jurul orei 17.10, băƒtrânul a plecat pe jos spre celăƒlalt capăƒt al municipiului Bârlad, cu intenția de a se întâlni cu fiul săƒu pentru a merge acasăƒ. Când a ajuns însムîn fața clinicii unde fiul îșŸi făƒcea dializa, Gheorghe Covaliuc s-a prăƒbușŸit la păƒmânt, iar un trecăƒtor a sunat la ambulanțăƒ.

“Apelul a fost înregistrat la ora 17.40, iar echipajul medical a ajuns la caz în patru minute. Din păƒcate, nu s-a mai putut face nimic, fiind constatat decesul, făƒrムa se mai impune efectuarea manevrelor de resuscitare”, susține managerul Serviciului de AmbulanțムJudețean Vaslui, Aurora Popa.

Echipajul medical a sesizat Poliția MunicipalムBârlad, care a declanșŸat o anchetăƒ, fiind vorba despre o moarte suspectăƒ.

“PolițișŸtii au dispus, într-o primムfazăƒ, efectuarea autopsiei în cazul băƒtrânului pentru a se stabili cauza decesului. Din primele verificăƒri, a rezultat cムbăƒrbatul a fost investigat în ziua respectivムla Spitalul de UrgențムBârlad șŸi i s-a prescris un tratament medicamentos la domiciliu”, a precizat purtăƒtorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela șžtraub.

Direcția de Săƒnăƒtate PublicムVaslui nu a formulat, pânムla ora transmiteri acestei șŸtiri, un punct de vedere oficial în legăƒturムcu acest caz.

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...
Ultima oră
Pe aceeași temă