18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională: Pui Tapaka

Rețetă tradițională: Pui Tapaka

Reteta veche de “pui tapaka” este foarte gustoasă și ușor de pregătit.

Ingrediente:

jumătate de pui

ceapă

usturoi

ulei

vin

sare

piper

coriandru

boia

mălai 

Mod de preparare:

Se pregătește un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia și se lasă carnea la marinat timp de 24 de ore.

Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.

După ce se așează puiul în tigaie cu puțin ulei, se aplatizează punând peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

Secretul bucătarului:

La prepararea rețetei, se poate folosi, în loc de grătar, o tigaie mai mare, în care să încapă jumătate de pui.

Mod de servire:

Se servește cu legume la grătar, mujdei de usturoi și mămăliguță din mălai.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...
Ultima oră
Pe aceeași temă