19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională: Pui Tapaka

Rețetă tradițională: Pui Tapaka

Reteta veche de “pui tapaka” este foarte gustoasă și ușor de pregătit.

Ingrediente:

jumătate de pui

ceapă

usturoi

ulei

vin

sare

piper

coriandru

boia

mălai 

Mod de preparare:

Se pregătește un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia și se lasă carnea la marinat timp de 24 de ore.

Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.

După ce se așează puiul în tigaie cu puțin ulei, se aplatizează punând peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

Secretul bucătarului:

La prepararea rețetei, se poate folosi, în loc de grătar, o tigaie mai mare, în care să încapă jumătate de pui.

Mod de servire:

Se servește cu legume la grătar, mujdei de usturoi și mămăliguță din mălai.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...
Ultima oră
Pe aceeași temă