14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Nawaz Sharif: Malala Yousafzai este "mândria" Pakistanului

Premierul Nawaz Sharif: Malala Yousafzai este “mândria” Pakistanului

Premierul Pakistanului se mândrește cu militanta pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai, care a primit vineri Premiul Nobel pentru Pace, spunând despre ea că este "mândria Pakistanului", potrivit Mediafax.

Imediat după anunţarea premiului, premierul pakistanez i-a trimis tinerei un SMS pentru a o felicita.

"Ea ne umple de mândrie prin reuşita ei inedită şi neegalată", a declarat Sharif, citat într-un comunicat.

"Băieţii şi fetele din întreaga lume ar trebui să-i urmeze exemplul în lupta" pentru dreptul la educaţie, a adăugat el.

Apropiaţii tinerei pakistaneze, de asemenea, şi-au exprimat sentimentul de mândrie.

"Malala este mândria provinciei Khyber Pakhtunkhwa şi a Pakistanului", a declarat Ahmed Shah, care a fost profesorul adolescentei.

Anterior, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a salutat "pasiunea şi determinarea" adolescentei pakistaneze Malala Yousafzai.

"La doar 17 ani, Malala Yousafzai a inspirat oameni din întreaga lume", a declarat Obama, el însuşi laureat al Nobelului pentru Pace, amintind că a cunoscut-o personal pe adolescenta pakistaneză în octombrie 2013.

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2014 a fost atribuit, vineri, tinerei pakistaneze Malala Yousafzai şi activistului indian Kailash Satyarthi, "pentru lupta lor împotriva exploatării copiilor şi tinerilor, pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie", a anunţat Comitetul Nobel norvegian.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă