15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUngaria a interzis o reuniune internaţională a extremei drepte

Ungaria a interzis o reuniune internaţională a extremei drepte

Guvernul de la Budapesta a interzis o reuniune internaţională a militanţilor extremei drepte ce urma să aibă loc în weekendul viitor în capitala Ungariei, motivul fiind aracterului "rasist" al acestei întâlniri, a anunţat luni Ministerul ungar de Interne, anunță Mediafax, care cirează AFP.

"Participanţii invitaţi la conferinţă, organizată de un grup ce manifestă deschis viziuni rasiste, apără teorii rasiste ce contravin Constituţiei" ungare, a anunţat ministerul într-un comunicat care motivează această interdicţie.

Printre invitaţii la reuniune, programată pentru intervalul 3-5 octombrie de organizaţia americană National Policy Institute (NPI), figura şi filosoful naţionalist rus Aleksander Dughin.

Ministrul de Interne, Sandor Pinter, a precizat că va mobiliza forţe de ordine pentru a împiedica desfăşurarea reuniunii şi pentru a nu le permite unora dintre participanţi să intre pe teritoriul Ungariei.

Duminică, premierul Viktor Orban a cerut la rândul său ca desfăşurarea reuniunii să fie împiedicată "prin toate mijloacele legale".

Localul unde urma să aibă loc reuniunea a reziliat contractul cu NPI din cauza interdicţiei date de Guvernul ungar, mai scrie Mediafax.

Cu toate acestea, NPI a anunţat într-un comunicat publicat luni că nu intenţionează să anuleze reuniunea.

Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă