15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialNaționala de handbal feminin a României și-a aflat adversarele din preliminariile Euro...

Naționala de handbal feminin a României și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2016

România va evolua în grupa 1 preliminară a Euro 2016, care va avea loc în Suedia. Elevele lui Ryde se vor duela cu reprezentativele Norvegiei, Belarusului şi Lituaniei, conform tragerii la sorţi de joi.

În faza a doua a preliminariilor CE din 2016 vor intra 28 de echipe naţionale, între care se numără şi cea a României, acestea urmând să lupte pentru cele 15 locuri calificante la turneul final, conform Mediafax.

Şase echipe naţionale, Azerbaidjan, Bulgaria, Insulele Feroe (grupa A) şi Finlanda, Israel şi Kosovo (grupa B), vor juca în prima fază a preliminariilor, doar câştigătoarea fiecărei grupe urmând să se califice în faza a doua.

Grupele din faza a doua au fost decise, joi, prin tragere la sorţi, componenţa acestora fiind următoarea: Norvegia, România, Belarus, Lituania (grupa 1), Serbia, Cehia, Ucraina, Italia (2), Spania, Olanda, Austria, câştigătoarea grupei A din faza I (3), Muntenegru, Croaţia, Macedonia, Slovenia (4), Ungaria, Polonia, Slovacia, câştigătoarea grupei B din faza I (5), Danemarca, Rusia, Turcia, Portugalia (6), Franţa, Germania, Islanda, Elveţia (7).

La tragerea la sorţi de la Kristianstad, echipa României s-a aflat în urna a doua valorică.

Meciurile se vor disputa în sistemul tur-retur în intervalul octombrie 2015-iunie 2016, iar primele două clasate din fiecare grupă, plus încă o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2016 (4-18 decembrie, Suedia).

Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă