14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialGRECIA: 4.000 de turişti ruşi, abandonaţi de agenţia lor de voiaj care...

GRECIA: 4.000 de turişti ruşi, abandonaţi de agenţia lor de voiaj care a intrat în faliment

Asociaţia elenă a operatorilor de turism Sete a anunţat că aproape 4000 de turişti ruşi sunt acum în grija unor profesionişti greci din domeniul turismului după ce agenţia de voiaj care i-a trimis în Grecia a intrat în faliment.

"Nu există mecanism de asigurare pentru acest tip de cazuri în Rusia. Noi trebuie să acoperim cheltuielile. Statul grec urmează să-i ajute pe profesionişti în măsura posibilităţii", a adăugat el. Andreadis a precizat că obiectivul este ca turiştii să nu fie penalizaţi, deoarece, "până la urmă, imaginea Greciei este cea care va fi afectată". Prioritatea Sete "este să asiste turiştii ruşi care au călătorit în Grecia cu Solvex până când se întorc acasă", anunţă Asociaţia într-un comunicat, informează  Mediafax.

 

Grecia a găzduit în acest sezon 1,2 milioane de turişti ruşi, o clientelă în plină expansiune până în prezent. Sete şi-a stabilit un obiectiv de 2,5 milioane de vizitatori ruşi în 2021.

 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă