12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialRețetă pentru un prânz în stil asiatic: Piept de pui dulce-picant cu...

Rețetă pentru un prânz în stil asiatic: Piept de pui dulce-picant cu sos de portocală

Pieptul de pui dulce-picant cu sos de portocală și maioneză este un preparat deosebit pentru masa de prânz, mai ales pentru amatorii bucătăriei asiatice. Pregătită după rețeta sugerată de site-ul picturetherecipe.com, carnea de pui va împrumuta arome de chilli, usturoi și portocală.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a pieptului de pui dulce-picant

Citește și: STUDIU. Laptele organic le-ar putea face rău femeilor însărcinate. Care este explicația

Ingrediente pentru pregătirea puiului

– două bucăți mari de piept de pui

– trei ouă

– două lingurițe cu praf de usturoi

– o jumătate de linguriță cu sos iute

– 130 g de făină

– o jumătate de linguriță cu piper

Ingrediente pentru pregătirea sosului

​Citește și: FOTO. Opt băuturi, dulciuri și mâncăruri magice din filmele „Harry Potter”, care se pot face ușor în viața reală

– 60 g de maioneză

– patru sau cinci linguri cu sos dulce de chilli

– coaja rasă de la o jumătate de portocală

– 60 ml de suc de portocală proaspăt stoarsă

– ceapă verde pentru decor

Mod de pregătire

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Citește și: Săptămâna vegetarienilor în București. Ce evenimente se vor desfășura

Se taie carnea de pui în bucăți de aproximativ 2.5 cm fiecare.

Într-un vas de mărime medie, se amestecă ouăle, o linguriță cu praf de usturoi și sosul picant.

Apoi, se trec prin ou bucățile de carne de pui.

Într-un alt vas, se amestecă făina, praful de usturoi rămas și puțin piper negru.

Bucățile de carne unse cu ou se tăvălesc prin compoziția de făină, usturoi și piper și se așază pe o hârtie de copt.

Se dă carnea la cuptor pentru 15 minute.

Între timp, se amestecă toate ingredientele pentru sos, până când se formează o pastă fină. Apoi, se toarnă sosul într-o oală și se fierbe la temperatură medie.  

După ce bucățile de carne devin maronii, se adaugă în oala cu sos, astfel încât fiecare bucată să fie acoperită în întregime.

Se ornează cu frunze de ceapă verde.

 

Cele mai citite

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...
Ultima oră
Pe aceeași temă