19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRecord: Cea mai lungă ghirlandă florală din lume a fost creată la...

Record: Cea mai lungă ghirlandă florală din lume a fost creată la New York

Ashrita Furman a stabilit un nou record mondial Guinness după ce a creat miercuri, la New York, cea mai lungă ghirlandă de flori din lume, neîntreruptă, care are o lungime totală de 7,3 kilometri şi o greutate de aproximativ 1.700 de kilograme, informează Mediafax.

Ashrita Furman, ajutat de 200 de persoane, a avut nevoie de şapte ore pentru a realiza acea ghirlandă spectaculoasă. Creaţia lor a fost realizată din 185.000 de flori.

În 2011, Furman doborâse recordul mondial la aceeaşi categorie, cu o ghirlandă ce avea o lungime totală de 3,2 kilometri. Acel record a fost însă doborât după doar câteva luni de o altă echipă, cu o ghirlandă de 5 kilometri.

Ashrita Furman, în vârstă de 59 de ani, este managerul unui magazin cu produse alimentare dietetice din New York. El a primit din partea reprezentanţilor Guinness un certificat special pentru "cel mai mare număr de recorduri deţinute în acelaşi timp de un singur individ".

Începând din 1979, Furman a doborât 562 de recorduri Guinness, efectuând 27.000 de sărituri cu mâinile deasupra capului şi picioarele depărtate, a ţinut în balans pe un singur deget un tac de biliard timp de şapte minute în faţa piramidelor din Egipt, a participat la o cursă de alergări contra unui iac în Mongolia şi a stabilit recordul mondial de viteză pe o milă, deplasându-se sărind pe o minge de mari dimensiuni, de-a lungul Marelui Zid Chinezesc.

Cele mai citite

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...
Ultima oră
Pe aceeași temă