15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTragedie. Un lector universitar din Iaşi a căzut într-o prăpastie în Parcul...

Tragedie. Un lector universitar din Iaşi a căzut într-o prăpastie în Parcul Naţional Retezat

Un lector universitar din Iaşi care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit după ce a alunecat și a căzut într-o prăpastie în zona Vârful Judele, informează Mediafax.

Un tânăr din Iaşi a cerut, marţi, ajutorul salvamontiştilor şi jandarmilor montani după ce lectorul universitar care însoţea un grup de studenţi a alunecat şi a căzut într-o prăpastie.

Tânărul care făcea parte din grupul de stundenţi le-a spus salvatorilor montani că bărbatul a murit, iar cadavrul se află într-o zonă greu accesibilă, la Vârful Judele, din Munţii Retezat, la peste 2.000 de metri.

"Victima este un profesor universitar care îşi însoţea studenţii într-o expediţie. A murit în zona Vârfului Judele, iar din informaţiile pe care le avem, tragedia a fost cauzată de faptul că a alunecat într-o râpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Hunedoara, sublocotenentul Lucian Stoichiţoiu.

Salvatorii montani s-au deplasat pe munte în zona în care a avut loc tragedia, pentru a coborî trupul neînsufleţit al lectorului.

Traseul este dificil şi necesită aproximativ şase ore pentru a fi parcurs.

Judele este un vârf muntos în Munţii Retezat şi are o altitudine de 2.398 de metri.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă