22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialOperațiune INFRA AMERICAS.Traficant român de cocaină, căutat de 8 ani, extrădat...

Operațiune INFRA AMERICAS.Traficant român de cocaină, căutat de 8 ani, extrădat din Costa Rica

În cadrul programului INFRA AMERICAS 2014 al  Interpol a fost capturat și extrădat din Costa Rica Emil Dan Sîrbu, dat în urmărire internațională încă din 2006 pentru trafic de cocaină. Între timp,  el a fost condamnat la 13 ani închisoare.

 În cursul nopții de 27 spre 28 iunie, polițiștii români l-au preluat pe Emil Dan Sîrbu, de 46 de ani, din Timișoara, urmărit internaţional pentru trafic internațional de droguri de mare risc (cocaină). Acesta a fost adus în România de autoritățile costaricane.

Sîrbu, condamnat la 13 ani de închisoare întrucât, împreună cu alte persoane, a organizat o grupare specializată în trafic internațional de droguri, pe relația America Centrală – România, a fost dat, prin Biroul Național INTERPOL din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., în urmărire internațională, în vederea arestării și extrădării către România, la data de 11.09.2006.

Urmăritul a fost inclus în Operațiunea INFRA AMERICAS 2014, lansată și coordonată de Secretariatul General al O.I.P.C. -INTERPOL, pentru prinderea urmăriților din categoria "MOST WANTED".

În urma schimbului de informații dintre Poliția Română și autoritățile din Costa Rica s-a reușit localizarea și arestarea celui în cauză, autoritățile din această țară hotărând transportarea în România sub escortă costaricană.

Emil Dan Sîrbu a fost introdus într-un centrele de reţinere şi arestare preventivă ale Poliției Române, iar după îndeplinirea procedurilor va ajunge într-un penitenciar.

 

 

Cele mai citite

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă