23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportOprea scapă de acuzațiile de PLAGIAT. Care sunt argumentele Consiliului de Etică

Oprea scapă de acuzațiile de PLAGIAT. Care sunt argumentele Consiliului de Etică

Suspiciunile de plagiat în cazul premierului interimar Gabriel Oprea nu se confirmă, a anunțat, joi, Consiliul Național de Etică.

”În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând Hotărârea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat”, se arată în comunicatul remis de Consiliul Național de Etică.

Citește și: Gabriel Oprea, suspect de plagiat și că a obținut doctoratul înainte de termen

Comisia de Etică a Facultății București A examinat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat, întrucât premierul interimar era bănuit că ar fi obținut titlul academic fără a urma toate etapele.

Oprea a realizat studii de doctorat la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, iar diploma de doctorat a fost obținută în domeniul Procedurii Penale, coordonator fiind profesorul universitar doctor Ion Neagu.

Gabriel Oprea a anunțat că respinge orice acuzație, el fiind un om corect. De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă că a fost vorba de o răzbunare indicând persoana care a făcut această sesizare.

 

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă