33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăTechPonta: Aştept o decizie de principiu a CCR. Și eu sunt sentimental...

Ponta: Aştept o decizie de principiu a CCR. Și eu sunt sentimental cu Moldova

Victor Ponta a declarat, marți, că aşteaptă de la Curtea Constituțională o decizie "de principiu", care să reglementeze pentru viitor problema reprezentării ţării la Consiliul European.

Ponta spune că preşedintele Băsescu nu are atribuţii şi că "povestea cu sentimentalismul" pentru Moldova nu include şi realizări concrete.

"Este evident că nu se va pronunţa Curtea până joi. Eu vorbesc de o problemă de principiu, faptul că joi, la Consiliul European, este pe ordinea de zi un singur subiect, al programului şi componenţei Comisiei Europene 2014-2019. Conform legii din România şi regulamentelor europene, decizia în totalitate privind comisarul european al României şi programul politic ţine de Guvern. Deci, preşedintele se duce într-un loc în care, şi dacă nu avea toate problemele pe care le are, oricum nu putea decât dacă mă reprezenta pe mine. Eu aştept o decizie a Curţii Constituţionale de principiu, pentru viitor, care să reglementeze şi să evite în viitor orice fel de discuţie", a spus Ponta.
 
"Şi eu sunt sentimental faţă de Republica Moldova, dar, spre deosebire de Băsescu, eu am şi făcut lucruri concrete. Dânsul în zece ani nu a făcut nimic pentru integrarea Moldovei, a vorbit", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a transmis, marţi, Curţii Constituţionale o scrisoare în care îl reclamă pe preşedintele Traian Băsescu pentru faptul că nu l-a lăsat să reprezinte România la reuniunea CE din această săptămână şi cere dreptul să reprezinte el România la această reuniune.

Subiectul va fi luat însă în discuţie de judecătorii Curţii Constituţionale pe 9 iulie, după reuniunea CE la care Ponta doreşte să participe.

Cele mai citite

Animale politice în călduri electorale

Această campanie electorală pare a fi marcată de simbolistica echitației. Candidații încalecă trotinete, biciclete, motorete, motociclete, cai de rasă. Însă adevăratul vehicul încălecat este de...

Primar din Buzău, cercetat pentru o lucrare plătită și nefinalizată

Primarul comunei Bălăceanu se află sub cercetare, după ce s-a descoperit o lucrare publică nefinalizată, dar recepționată și plătită din fondurile publice. Investigația...

Creșteri salariale de la 1 iunie pentru mai multe categorii. Profesorii vor primi a doua tranșă de majorare

Salariații din învățământul preuniversitar vor beneficia de la 1 iunie de a doua majorare a salariilor din acest an, după cea de la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă