8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialPeste 150.000 de medicamente interzise, descoperite de poliţişti

Peste 150.000 de medicamente interzise, descoperite de poliţişti

Peste 150.000 de medicamente interzise şi o instalaţie clandestină au fost descoperite de poliţişti în urma a 26 de percheziţii desfăşurate vineri în Bucureşti şi în şase judeţe, vizând trei grupări implicate în producţia şi comercializarea de medicamente anabolizante contrafăcute.

În urma finalizării celor 26 de percheziţii desfăşurate ieri, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Călăraşi, Iaşi, Sălaj, Bihor şi Timiş, la domiciliile membrilor a trei grupări infracţionale şi în locuri de producţie şi depozitare a unor substanţelor interzise, poliţiştii au identificat o instalaţie clandestină utilizată la producerea şi ambalarea substanţelor medicamentoase şi au ridicat sute de mii de comprimate, fiole, flacoane şi alte recipiente conţinând substanţe anabolizante şi hormoni de creştere, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii au ridicat aproximativ 350.000 de euro susceptibili a proveni din activitatea infracţională, precum şi arme de foc.

Mai multe persoane erau bănuite de implicarea în producţia, depozitarea şi comercializarea ilegală în România şi în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.

Potrivit Poliţiei, aceste medicamente erau comercializate atât în România, prin intermediul internetului, cât şi în alte state comunitare, în special în Spania şi Ungaria, prin intermediu unor persoane interpuse.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat până în prezent depăşeşte 1.000.000 de lei.

În urma audierilor şi a probatoriului administrat în cauză, 12 persoane au fost reţinute, nouă dintre acestea urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, faţă de trei persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar de către procuror.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 367 alin. (1) Codul Penal, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 357 alin. (2) Codul Penal, evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 241/2005 şi comercializarea de produse alterate în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 358 alin. (3) Codul Penal.

Activităţile, desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...
Ultima oră
Pe aceeași temă