24.9 C
București
sâmbătă, 8 iunie 2024
AcasăAlegeri 2016Bunăstarea copiilor nu crește odată cu economia

Bunăstarea copiilor nu crește odată cu economia

Numărul de familii din mediul rural care spun că nu se pot descurca cu veniturile pe care le au a scăzut faţă de 2012, însă peste jumătate trăiesc din venituri sociale şi alocaţii pentru copii. Astfel, îmbunătăţirea situaţiei economice nu se regăseşte în bunăstarea copiilor, potrivit unui studiu citt de Mediafax.

Organizaţia World Vision România a lansat, miercuri, studiul "Bunăstarea Copiilor din Mediul Rural, 2014", document care reflectă o îmbunătăţire a situaţiei materiale a familiilor. Astfel, numărul familiilor care consideră că nu se pot descurca cu veniturile pe care le realizează a scăzut de la 35 la sută în 2012 la 30 la sută în 2014.

Directorul de advocacy al World Vision, Daniela Buzducea, a subliniat însă că un număr însemnat de familii sunt, de fapt, dependente de ajutoarele sociale sau de alocaţia copiilor.

"În realitate, creşterea economică nu reuşeşte să crească bunăstarea copiilor din rural", a explicat Daniela Buzducea, precizând că dependenţa de transferuri financiare rămâne îngrijorătoare, mai scrie sursa citată.

Astfel, 42 la sută dintre familii au declarat că au venituri din ajutoare sociale, iar dintre cele 35,5 la sută dintre gospodăriile care au doar un singur tip de venit, 29 la sută trăiesc doar din alocaţiile copiilor.

"Acest lucru se corelează puternic cu faptul că 66,1 la sută din gospodării au indicat fie că nu le ajung banii, fie că de abia le ajung banii de la o lună la alta. Din punct de vedere al migraţiei pentru muncă, adulţii au indicat că în aproape opt la sută din gospodării există cel puţin un membru al familiei plecat în străinătate. Referindu-ne doar la acest procent, aproape 62 la sută din familiile celor plecaţi la muncă în străinătate beneficiază de sprijin care acoperă mai mult de o treime din cheltuielile curente", se arată în studiu.

Datele sugerează că alocaţia pentru copii, salariile şi venitul minim garantat constituie surse de venit pentru o mare parte din gospodăriile rurale şi în aproximativ 10 la sută din gospodării veniturile provin şi din agricultură.

Cele mai citite

Papa Francisc se roagă mereu: „ Doamne, dă-mi simțul umorului”

Papa Francisc, care spune că se roagă în mod regulat "Doamne, dă-mi simţul umorului", se va întâlni cu comedianţi din întreaga lume, inclusiv cu...

Hidrologii avertizează: cod portocaliu de inundaţii pe râuri din mai multe județe

Sâmbătă, hidrologii au emis un Cod portocaliu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Tazlău și Trotuș, afectând județele Bacău, Neamț, Harghita și Covasna....

La aproape 89 de ani, Aurel Voicu a absolvit Universitatea “1 Decembrie 1918”

La vârsta de aproape 89 de ani, Aurel Voicu, cel mai în vârstă student din România, a sărbătorit absolvirea cursurilor de masterat la Universitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă