27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalUnul din agenții israelieni a decedat în urma eliberării a patru ostatici...

Unul din agenții israelieni a decedat în urma eliberării a patru ostatici deținuți de Hamas

Poliţia israeliană a anunţat sâmbătă moartea unuia dintre agenţii săi în timpul operaţiunii militare care a permis eliberarea a patru ostatici în centrul Fâşiei Gaza, informează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Poliţia israeliană şi poliţia de frontieră anunţă cu multă tristeţe şi durere decesul agentului (de poliţie) Arnon Zmora (…) care a fost rănit mortal în operaţiunea pentru readucerea ostaticilor, în această dimineaţă, în Gaza”, a scris poliţia într-un comunicat.

Cu puţin timp mai devreme, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a evocat un rănit grav în timpul acestei operaţiuni.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă eliberarea a patru ostatici în timpul unei “operaţiuni speciale” în centrul Fâşiei Gaza, un sector vizat de mai multe zile de intense bombardamente.

Este vorba de Noa Argamani, 26 de ani, Almog Meir Jan, 22 de ani, Andrey Kozlov, 27 de ani, şi Shlomi Ziv, 41 de ani, răpiţi de Hamas pe 7 octombrie de la festivalul de muzică electro Nova, a precizat armata.

În a noua lună de război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu se confruntă cu o puternică presiune pe plan internaţional în legătură cu modul în care este dus războiul în Gaza, dar şi pe plan intern, din partea familiilor ostaticilor răpiţi în timpul atacului fără precedent întreprins pe 7 octombrie pe teritoriul israelian de Hamas, atac care a declanşat ostilităţile.

România și-a suspendat finanțarea către Agenția ONU pentru ajutorarea refugiaților palestinieni, după ce angajați ai Agenției ar fi participat la atacul asupra Israelului

România și-a suspendat finanțarea către Agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat (UNRWA).

Această decizie a fost anunțată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României, printr-un comunicat difuzat la data de 29 ianuarie 2024. Cel puțin alte șase țări (SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Austria și Japonia) anunțaseră, ca și România, că opresc trimiterea de fonduri către UNRWA.

“MAE a luat notă cu maximă îngrijorare de recentele acuzații grave privind presupusa implicare a unor membri ai personalului Agenției Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat – UNRWA – în atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului, de la 7 octombrie 2023. Aceste acuzații trebuie să facă obiectul unor investigaţii imediate și aprofundate ale ONU.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă