16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialUn pompier pensionar reinventează hidrantul după 100 de ani

Un pompier pensionar reinventează hidrantul după 100 de ani

Un pompier pensionar din New York a construit un nou hidrant de apă, prima reproiectare majoră după 100 de ani. George Sigelakis, co-fondator al Sigelock Systems, care a fost pompier în New York timp de 15 ani, numește noul hidrant Sigelock Spartan.

Nevoia de schimbare vine din cauza a două probleme majore ale hidranților clasici pentru incendii. Majoritatea hidranților au fost realizați din fontă, care erodează cu timpul și duc la probleme cum ar fi scurgerile și fisurile. Sigelakis înlocuiește fierul cu materiale rezistente la coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil și fonta ductilă. De asemenea, stratul de protecție al noului hidrant previne rugina.

O altă problemă a hidranților clasici este că ei se deschid prea ușor. Astfel compania a îmbunătățit sistemul de securitate cu o nouă cheie specială pentru modelul Spartan.

Unul din șapte hidranți clasici în New York și New Jersey nu funcționează, potrivit unui raport din 2013. Orașul Phoenix, din Arizona, cheltuiește în prezent 3 milioane de dolari pe an pentru întreținerea hidranților de incendiu. În Philadelphia, deschiderea ilegală a hidranților îi costă pe contribuabili 1 milion de dolari în fiecare an.

Hidrantul Sigelock Spartan costă în jur de 2.700 de dolari, aproape cu 20% mai mult decât unul clasic. Dar toate probleme unui oraș, ridicate de un hidrant clasic, vor dispărea odată cu montarea noilor hidranți.

Cele mai citite

Cresc salariile la unii bugetari. Alți bugetari amenință că fac grevă

Unele categorii de bugetari vor beneficia de salarii majorate, conform unei viitoare Ordonanțe de Urgență. Guvernul Ciolacu are, printre documentele de pe ordinea de zi...

ICR Tel Aviv prezintă expoziția „Foliage of Life”, a artistei Dalia Sinclair

La Galeria ICR Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură, fotografii, instalații și artă video intitulată „Foliage of Life”. Lucrările sunt realizate de...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...
Ultima oră
Pe aceeași temă