32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialDecizia luată de liderul Statului Islamic care a stârnit CONTROVERSE în grupare

Decizia luată de liderul Statului Islamic care a stârnit CONTROVERSE în grupare

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a emis un decret prin care interzice publicarea înregistrărilor video cu execuţii barbare, apreciind că acestea îi sperie pe copiii musulmanilor, potrivit Mediafax. Reacțiile membrilor SI au fost împărțite. 

Al-Baghdadi ar fi trimis o scrisoare aripii mediatice a grupării extremiste, în care subliniază că nu mai este permisă prezentarea scenelor violente în înregistrările video, care au devenit cunoscute în întreaga lume odată cu apariţia lui “John Jihadistul” în 2014.

Citește și: Iadul semănat de Statul Islamic. Mărturisirile terifiante ale tinerelor care au evadat: ”M-au lovit și m-au ars cu țigările. Nu știu de câte ori m-au violat”

El şi-ar fi motivat decizia afirmând că nu trebuie ofensaţi musulmanii, care ar putea considera că imaginile sunt înfricoşătoare pentru copii.

ARA News relatează însă că decizia liderului jihadist a generat reacţii împărţite între membrii grupării. Unii sunt de acord că imaginile care prezintă execuţii violente nu sunt favorabile imaginii grupării Stat Islamic. Dar alţii consideră că înregistrările sunt bune pentru intimidarea oponenţilor.

Citește și: VIDEO. Un copil de 14 ani povestește cum a fost torturat de Statul Islamic

Cea mai recentă înregistrare video a grupării prezintă combatanţi care obligă un copil de maximum 10 ani să decapiteze un soldat sirian capturat.

Cele mai citite

Vladimir Putin a demis patru miniștri adjuncți ai Apărării. Pentru a ocupa unul dintre posturile vacante, președintele și-a numit o rudă

Președintele rus Vladimir Putin a demis patru miniștri adjuncți ai Apărării și a numit o rudă, Anna Tsivileva, pentru a ocupa unul dintre posturile...

Sorana Cîrstea, învinsă de Lin Zhu în primul tur la Birmingham

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Birmingham. Românca a fost învinsă în două seturi de Lin Zhu,...

VIDEO. România, victorie uluitoare împotriva Ucrainei! Stanciu, Marin și Drăguș aduc trei puncte

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie impresionantă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, care are loc în Germania....
Ultima oră
Pe aceeași temă