18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportMinistrul justiției: România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză...

Ministrul justiției: România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză în regiune

Ministrul Justiției Robert Cazanciuc a declarat, cu ocazia unei vizite în Turcia, că România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză în domeniul justiției în regiune. 

”România are o experiență foarte importantă în materia reformei legislative, aplicarea cu succes a celor patru noi Coduri într-un timp foarte scurt fiind unică în Europa. Astfel, România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză în regiune, pentru că avem domenii din zona justiției în care am demonstrat că suntem capabili să construim instituții extrem de eficiente sau să elaborăm și să implementăm un întreg nou sistem legislativ”, a spus ministrul Justiției.

Robert Cazanciuc a efectuat o vizită de lucru în Republica Turcia, la invitația omologului său, Bekir Bozdag, cu care a discutat despre procesele de reformă pe care le parcurg sistemele judiciare din cele două țări, dar și despre administrarea penitenciarelor și despre eforturile de combatere a corupției și de cooperare judiciară în materie civilă și penală. 

Ministrul turc al Justitiției Bekir Bozdag i-a prezentat oficialului român sistemul informatic național pentru justiție (UYAP), apreciat prin numeroase premii la nivel internațional. Prin intermediul acestui sistem, părțile în proces și avocații pot avea acces la dosare fără a se deplasa la sediile instanțelor. Totodată, Bekir Bozdag prezentat modul de funcționare a  sistemului național de supraveghere electronică a diferitelor categorii de persoane pentru care instanțele de judecată au dispus restricții de mișcare.

Vizita a mai cuprins întâlniri cu Președintele Consiliului de Stat, Președintele Curții de Casație, Înaltul Consiliu al Judecătorilor și Procurorilor, Direcția Generală a Penitenciarelor și Locurilor de Detenție.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă