33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalUn român, cel mai bun regizor la Festival of Globe de la...

Un român, cel mai bun regizor la Festival of Globe de la San Francisco

Cineastul Kiki Vasilescu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, cu filmul “Terapie pentru crimă”, la Festival of Globe 2015, care s-a desfăşurat în perioada 7 – 16 august, la San Francisco, relatează Mediafax

Premiul pentru cel mai bun regizor a fost acordat atât lui Kiki Vasilescu, pentru filmul “Terapie pentru crimă/ Therapy for Murder”, cât şi cineastului indian Rajat Kapoor, pentru “Ankhon Dekhi”, dar şi vietnamezului Tony Bui, pentru “Throw Away”.

Filmul “Terapie pentru crimă”, în regia lui Kiki Vasilescu, un thriller cu elemente parodice cu cântăreaţa Claudia Pavel în rolul unei “Nikita autohtone”, a avut premiera în cinematografele din România pe 3 octombrie 2014.

Filmul românesc independent “Terapie pentru crimă”, în regia lui Kiki Vasilescu, este un thriller cu elemente parodice. Cântăreaţa Claudia Pavel (Cream) este în film o antieroină, Matilde, un personaj pur românesc prin dialog și situații. Claudia este o Nikita autohtonă. Ea vrea să devină mercenar ca să scape de datorii, dar nu prea reuşeşte acest lucru. Producţia parodiază pe alocuri genul filmelor de acţiune cu o “femme fatale” protagonistă, care a luat amploare la Hollywood.

Scenariul filmului este semnat de Kiki Vasilescu, iar coloana sonoră a fost realizată de Bobby Stoica, fost membru al trupei Voltaj. Din distribuția peliculei mai fac parte, printre alţii, Vlad Corbeanu, Cătălin Ciurdar şi Robert Radoveanu.

Scenariul filmului “Terapie pentru crimă” a fost adaptat într-un roman omonim, apărut la editura Tritonic, simultan cu filmul.

O versiune “work in progress” a peliculei a fost proiectată în cadrul Festivalului Internaţional de Psihanaliză și Film, care s-a desfăşurat la Bucureşti, în noiembrie 2013.

Filmările s-au desfăşurat exclusiv în Bucureşti, în regim independent. Nu s-a turnat în studio, preferându-se autenticitatea şi farmecul decorurilor naturale, bucureştenii având posibilitatea de a recunoaşte în film Centrul Vechi, Piaţa Universităţii, cheiul Dâmboviţei, parcul Tineretului. Filmările au început în luna iulie 2011 şi s-au desfăşurat pe parcursul a 40 de zile, bugetul producţiei fiind de 200.000 de dolari, potrivit unui comunicat. 

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă