27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPonta a reangajat la RA-APPS un apropiat al Guvernului Boc

Ponta a reangajat la RA-APPS un apropiat al Guvernului Boc

Proaspăt numit şef al Direcţiei Juridice, Mihai Sebastian a mai deţinut această poziţie şi în timpul guvernării Boc. Anul trecut, premierul l-a retras dintr-un post de secretar de stat la numai trei săptămâni după o serie de dezvăluiri legate de trecutul său.

RA-APPS l-a reangajat pe Mihai Sebastian la şefia Direcţiei Juridice, post deţinut şi în Guvernul Boc, după ce acesta a mai lucrat ca vicepreşedinte ANRP şi a fost schimbat de premierul Ponta după doar 3 săptămâni, în urma criticilor presei, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Citeşte şi: RA-APPS l-a reangajat pe Mihai Sebastian la şefia Direcţiei Juridice

Despre Mihai Cristian Sebastian, noul şef al Direcţiei Juridice din RA-APPS, presa a mai scris că ar fi picat un examen de cunoştinţe juridice în mai 2009 cu note de 3 şi 4 şi se întreba ce îl recomandă pentru acest post. „Nu se ştie exact ce l-a recomandat pe el pentru şefia Direcţiei Juridice, având în vedere că în 29 mai 2009 a dat un examen de cunoştinţe juridice pe care l-a picat cu brio, cu note de 3 şi de 4. Mai precis, el a încercat să obţină calificare de executor judecătoresc şi o comisie din care făceau parte magistratul Dan Lupaşcu şi secretarul de stat de la Justiţie, Alina Mihaela Bică, l-a declarat incompetent în materie de cunoştinţe juridice, acordându-i note ruşinoase. Astfel, la Drept comercial, directorul juridic al RA-APPS a obţinut nota 3,20, iar la Drept procesual civil, nota 4. La proba practică a primit nota 5,50. Peste un an însă, pupilul clanului Udrea-Cocoş a repetat examenul, de data asta în provincie, la Ploieşti, unde a primit nota de trecere”, scria în anul 2011 ziarul Jurnalul Naţional.

Citeşte şi: USL a extins numărul beneficiarilor RA-APPS

Şef şi la Restituirea Proprietăţilor

Mihai Cristian Sebastian a mai lucrat ca director executiv la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în perioada 2009-martie 2011, iar ulterior ca vicepreşedinte la ANRP.

În 2005-2007, el a fost director coordonator la RA-APPS, cu responsabilităţi privind administrarea Clubului Floreasca, Hotelului Triumf, precum şi a vilelor de protocol Lac I, Lac II, Lac III, ultima dintre ele fiind reşedinţa prezidenţială a lui Traian Băsescu.

Presa a scris în 2011 că Mihai Cristian Sebastian a fost poliţist, un protejat al „clanului Udrea-Cocoş” promovat de fostul premier de atunci, Emil Boc, în poziţia de vicepreşedinte la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor. Acesta a rămas în Guvern dupa instalarea Guvernului Ponta pe post de director al Direcţiei Juridice din RA-APPS.

 

Cele mai citite

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Liderii G7 avertizează dur China să nu mai sprijine Rusia: “permite” războiul acesteia în Ucraina

Sprijinul acordat de China Rusiei "permite" războiul acesteia în Ucraina, au avertizat vineri liderii celor mai avansate economii ale lumii, într-o înăsprire a tonului...
Ultima oră
Pe aceeași temă