18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialCum sărbătoresc bucureștenii Ziua Europeană a Limbilor

Cum sărbătoresc bucureștenii Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Europeană a Limbilor se sărbătoreşte pe 26 septembrie, în Grădina Verona din Bucureşti, între orele 11.00 – 17.00, prin jocuri lingvistice şi concursuri pregătite la standurile instituţiilor culturale participante, relatează Mediafax.

Cei care vor participa la activităţile propuse vor avea posibilitatea de a câştiga premii atractive constând în cărţi, dicţionare, ghiduri turistice şi de conversaţie şi CD-uri, informează Institutul Cervantes.

Din programul zilei fac parte mini-lecţii demonstrative de limbi europene, printre care greacă, polonă, maghiară, portugheză, şi română, atât pentru adulţi (în Ceainăria din incinta Librăriei Cărtureşti), cât şi pentru copii (în Mansardă), cu o durată de 30 de minute, jocuri lingvistice şi concursuri, la standurile organizatorilor.

Accesul este liber şi se face în limita locurilor disponibile, fără înscriere prealabilă.

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării celor 24 de limbi oficiale şi peste 60 de comunităţi europene care vorbesc o limbă regională sau minoritară, iar, pentru a atrage atenţia asupra acestei bogăţii lingvistice, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei au lansat iniţiativa Anului european al limbilor.

Din această iniţiativă a luat naştere Ziua europeană a limbilor, ale cărei obiective sunt sensibilizarea publicului faţă de plurilingvism în Europa, cultivarea diversităţii culturale şi lingvistice şi încurajarea învăţării limbilor străine de către toţi europenii, la şcoală sau în afara acesteia.

Evenimentul este organizat de membrii Clusterului EUNIC Bucureşti (Reţeaua Europeană a Institutelor Culturale Naţionale) şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă