33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăINS. Preţurile producţiei industriale au crescut în decembrie cu 0,1%

INS. Preţurile producţiei industriale au crescut în decembrie cu 0,1%

Preţurile producţiei industriale din România au crescut în decembrie cu 0,1% faţă de luna anterioară, iar comparativ cu decembrie 2012 sunt mai mici cu 0,1%, potrivit datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de Mediafax.

“Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă s-au situat la acelaşi nivel înregistrat în luna anterioară, iar preţurile producţiei industriale pe piaţa externă au crescut cu 0,2%. Faţă de luna decembrie 2012, preţurile producţiei industriale au fost mai mici cu 0,1%, cu 1,1 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 2,2 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă”, arată INS, într-un comunicat.

Comparativ cu noiembrie, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (0,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (0,3%) şi cea a bunurilor de uz curent (0,2%). Scăderi de preţuri s-au constatat în industria bunurilor intermediare (0,1%).

În decembrie 2013, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut la produsele energetice, cu 3,2%, la bunurile de uz curent, cu 1,4%, şi la bunurile de folosinţă îndelungată, cu 1%. Preţurile din industria bunurilor intermediare au scăzut cu 3,1%, iar cele din industria bunurilor de capital cu 1,3%.

Cele mai citite

VIDEO. Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de...

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă