32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialBursă: Acţiunile europene au închis în stagnare

Bursă: Acţiunile europene au închis în stagnare

Acţiunile marilor companii europene au închis în stagnare, din cauza declinului titlurilor miniere care a anulat efectul evoluţiei pozitive a producătorilor de alimente şi băuturi. Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu sub 0,1%, dar în timpul tranzacţiilor a înregistrat o creştere de până la 0,6%, conform Mediafax.

“Este bine ca încrederea în acţiuni să fie menţinută, deşi investitorii vor fi vulnerabili în cazul în care condiţiile macroeconomice nu se vor îmbunătăţi conform aşteptărilor”, a declarat Dirk Thiels, director de investiţii la KBC Asset Management.

FMI a îmbunătăţit marţi estimările privind creşterea economiei mondiale, datorită accelerării din SUA şi Marea Britanie. Fondul anticipează pentru acest an un avans de 3,7%, în loc de 3,6%.

Indicii naţionali au scăzut pe 12 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,1%, CAC 40 al bursei din Paris cu sub 0,1%, iar DAX al bursei din Frakfurt a urcat cu 0,1%.

Acţiunile Unilever au avansat cu 2,1%. Compania a anunţat că vânzările din trimestrul al patrulea au crescut cu 4,1%, fiind peste estimările analiştilor.

Componenta producătorilor de alimente şi băuturi din Stoxx 600 a crescut cu 1,2%, la cel mai ridicat nivel după luna mai a anului trecut. Acţiunile Danone au urcat cu 2,1%, iar Pernod Ricard cu 3,6%.

Titlurile Henkel au atins cel mai ridicat nivel din august 1992, cu o creştere de 2%. Compania germană a anunţat că va majora dividendele până la 35% din profitul net, de la circa 25%.

PSA Peugeot Citroen a încheiat tranzaţiile cu o creştere de 2,1% a titlurilor, după un declin de 11% consemnat în şedinţa precedentă. Producătorul auto francez analizează efectuarea unei majorări de capital de 3 miliarde de euro.

Componenta minieră a Stoxx 600 a avut cea mai slabă performanţă în cadrul indicelui. Titlurile Rio Tinto au scăzut cu 3,3%, iar BHP cu 1,9%.

Cele mai citite

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Două persoane arestate pentru trafic de minori

Pe data de 16 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Botoșani au reținut...
Ultima oră
Pe aceeași temă