16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportElena Băsescu: Guvernul pune piedici luptei anticorupţie

Elena Băsescu: Guvernul pune piedici luptei anticorupţie

Guvernul socialist din România continuă să pună piedici justiţiei şi luptei anticorupţie, a declarat luni, la Strasbourg, eurodeputata PDL Elena Băsescu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Curtea Constituţională dă Parlamentului test de integritate

Ea a dorit să sublinieze că face această afirmaţie în contextul în care 9 decembrie este Ziua Internaţională a luptei anticorupţie.

Elena Băsescu a argumentat acuzaţiile aduse guvernului de la Bucureşti prin faptul că bugetul pe 2014 aduce scăderi semnificative pentru instituţiile care se ocupă de lupta anticorupţie.

Citeşte şi: PDL, prea ocupat cu răfuielile interne

“ANI va pierde 10,3 milioane de lei, faţă de anul trecut, mai exact 34,2 %, ceea ce este contrar recomandărilor Comisiei din MCV. Bugetul Ministerului Justiţiei scade cu 94 de milioane de lei faţă de anul trecut, iar cel al Ministerului Public cu 41 de milioane de lei faţă de 2013”, a spus europarlamentara PDL, în plenul Parlamentului European, la procedura discursurilor de un minut.

Elena Băsescu a mai susţinut că, în plus, guvernul Ponta are un ministru trimis în judecată de DNA, în timp ce “mai mulţi senatori şi deputaţi sunt protejaţi de Parlament, prin decizii ale majorităţii USL”.

Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă