13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportPonta îl critică pe Iohannis, în contextul situației din Rep. Moldova

Ponta îl critică pe Iohannis, în contextul situației din Rep. Moldova

Fostul premier Victor Ponta a scris, vineri seara, pe Facebook, un mesaj în care îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, în contextul situaţiei dificile din Republica Moldova, privind desemnarea unui candidat la funcţia de premier.

“Mi-am adus aminte! În 2009 o majoritate parlamentară clară și transparentă l-a propus pe Klaus Iohannis Prim-Ministru, iar Președintele Băsescu a refuzat să-l nominalizeze și l-a desemnat pe Croitoru! Iohannis (și noi toți, pe bună dreptate) a denunțat ferm acel abuz! Ianuarie 2015 – la Chișinău Președintele Moldovei Timofti refuză o propunere majorității absolute formate în jurul PDM și numește candidat de Premier o persoană din Administrația Prezidențială – același Iohannis spune că face foarte bine! Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde!”, a scris Victor Ponta.

Citeşte şi: R. Moldova: PPEM, în favoarea alegerilor anticipate

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, joi, pe secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale, Ion Păduraru, la funcţia de premier. Cu toate acestea, el şi-a anunţat demisia vineri.

”În dimineaţa acestei zile, şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară’, a spus Păduraru. 

Vineri seara, majoritatea parlamentară din Republica Moldova a desemnat un nou candidat la funcţia de premier, Pavel Filip. În aceste condiţii, Timofti a semnat decretul pentru desemnarea noului candidat.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului şi componenţei guvernului. 

 

 

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă