22.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialAfganistan: atentate, ostatici și decapitări. Ce militari români pleacă în zonă

Afganistan: atentate, ostatici și decapitări. Ce militari români pleacă în zonă

Afganistanul este marcat în aceste zile de o intensificare a violențelor, incluzând atentate sinucigașe, luări de ostatici și decapitări.

Un nou contingent de militari români își începe misiunea în acest teatru de război.

În capitala Afganistanului, Kabul, vor acționa două detașamente românești, denumite „International Military Police” și AIAT („Army Institutional Advisory Team”). De asemenea, la Mazar-e-Sharif va avea sediul echipa românească TAAC-N („Train, Advice and Assist Command – North”).

Aceste formațiuni vor oferi  instruire și asistență pentru armata și poliția locală.

În Afganistan  se mai află și Batalionul 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, cu sediul la Dej, implicat în Operațiunea  "Resolute Support". Misiunea acestuia, cu durata de șase luni, se apropie de final. Batalionul 811 va fi înlocuit în sudul Afganistanului, la Baza Aeriană Kandahar, de Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” din București, aflat acum la un ultim stagiu de pregătire înainte de plecare.

Pregătirea se execută la Centrul de instruire al Forțelor Terestre de la Cincu (județul Brașov).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata ucraineană: Ucraina a distrus radarele sistemelor ruseşti S-300, S-400 în Crimeea ocupată

Forţele ucrainene au distrus două radare ale sistemelor de apărare aeriană S-300 şi S-400 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de...

Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să i se alăture împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă...

Proiect în educație: Telefoanele folosite de elevi în timpul orelor vor putea fi luate de un cadru didatic

Angajații școlii pot lua telefonul unui elev dacă îl folosește în timpul orelor de curs, inclusiv în timpul activități educaționale care se desfășoară în...
Ultima oră
Pe aceeași temă