20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialStarea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat

Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat

Starea de sănătate a fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, s-a deteriorat, a anunţat luni fiica sa, după ce a vizitat-o la Spitalul Public din Harkiv, unde a fost transferată în urmă cu peste un an, relatează Mediafax.

“În timp ce efectua îngrijiri medicale, se simţea rău. (…) Şi acum, când face orice mişcare, este foarte dureros, deşi ia un calmant foarte puternic”, a declarat Evghenia, fiica opozantei.

În mai 2012, Iulia Timoşenko a fost transferată de la închisoare la Spitalul Public din Harkiv, din cauza unei hernii de disc.

Evghenia a adăugat că mama sa sta aproape tot timpul întinsă, că se mişcă numai cu ajutorul cuiva şi nu este în stare nici măcar să-şi încalţe şosetele.

Încarcerată în august 2011, Timoşenko a fost condamnată două luni mai târziu la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. În prezent, ea este anchetată într-un dosar de fraudă fiscală. Totodată, a fost inculpată pentru complicitate în asasinarea unui deputat în 1996.

Opozanta denunţă o răzbunare politică din partea fostului său rival, actualul preşedinte Viktor Ianukovici.

Acuzaţiile aduse la adresa sa au provocat o criză gravă între Ucraina şi Uniunea Europeană, care a evocat motivaţii politice în aceste procese judiciare şi cere eliberarea opozantei.

Cele mai citite

Zelenski face reproșuri partenerilor internaționali după atacul rusesc asupra Harkovului care a ucis șase persoane

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat joi un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia,...

Comisia amendează Mondelēz cu 337,5 milioane EUR pentru restricții comerciale transfrontaliere

Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane EUR pentru obstrucționarea comerțului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiți și cafea între statele...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă