22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportUPDATE: Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, respinsă de deputați

UPDATE: Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, respinsă de deputați

UPDATE: Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, dezbătută, luni, în plenul Camerei Deputaților a picat, potrivit Agerpres.

Astfel, 45 de deputați au votat „pentru”, iar 85 „împotrivă” şi 85 abţineri. Patru deputaţi nu au votat. 

————-

Plenul Camerei Deputaţilor votează, miercuri, o moțiune simplă pe Justiție, înițiată de ALDE, cu titlul „Drepturile omului nu sunt un lux”, îndreptată împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, potrivit Agerpres.

O serie de dezbateri a avut loc și luni, însă sala de plen a fost aproape goală, la început fiind prezenţi aproximativ 50 de deputaţi. Singurii care au vorbit au fost deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu, care a citit moţiunea, dar a luat cuvântul şi în cadrul dezbaterilor, şi deputatul UDMR Mate Andras. 

Deputatul independent Remus Cernea a vorbit şi el, dar mai mult despre colegii săi, apoi şi-a făcut poze cu sala goală, pe care a spus că le va pune pe Facebook pentru a vedea alegătorii „cum muncesc aleşii lor”. 

Niciunul dintre reprezentanţii PSD, PNL, UNPR şi cei ai minorităţilor nu au luat cuvântul. 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, prezentă la dezbateri, a precizat că nu serveşte nimănui să se poarte o discuţie în termenii “caricaturali” ai moţiunii simple propuse. 

Semnatarii, 53 de deputaţi de la PSD, UNPR, ALDE, UDMR, neafiliaţi, spun că textul moţiunii se bazează pe o afirmaţie a ministrului Raluca Prună, potrivit căreia „OUG nr. 6 din 11 martie 2016 nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic”. 

Iniţiatorii documentului cer demisia ministrului Justiţiei. 

„Dacă nu vă veţi da demisia ori dacă nu veţi fi demisă de către şeful Guvernului, înseamnă că nu aţi făcut decât să daţi glas prin declaraţia dumneavoastră, precum şi formă juridică prin ordonanţa pe care aţi iniţiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor ce este împărtăşită de întregul Executiv”, se arată în document.

 

 

 

Cele mai citite

Efectele furtunii din București: străzi şi subsoluri inundate, copaci căzuți si autoturisme avariate

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a...

Salariul mediu net din România a ajuns la 5.217 lei

Câştigul salarial mediu net din România a ajuns la 5.217 lei, în luna aprilie a acestui an, în creştere cu 32 lei (+0,6%) faţă...

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă