16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPeste 100 de mineri refuză să iasă din subteran: Sunt nemulţumiţi de...

Peste 100 de mineri refuză să iasă din subteran: Sunt nemulţumiţi de sistarea exploatării

Peste 100 de mineri protestează la Mina Paroşeni, fiind nemulţumiţi de faptul că exploatarea a fost sistată. Minerii din schimbul II au refuzat, vineri seară, să iasă din subteran l aterminarea programului, relatează Mediafax.

Aceştia sunt supăraţi că termocentralele din judeţul Hunedoara – Mintia şi Paroşeni – nu mai preiau cantitatea de cărbune extrasă. În plus, la unitatea minieră nu mai este loc pentru stocarea cărbunelui.

Din aceste cauze, începând de vineri dimineaţă, activitatea de exploatare a fost sitată, iar minerii sunt obligaţi să facă doar lucrări de asigurare a locurilor de muncă , revizii, reparaţii şi de eliminare a pericolelor.

Alţi 100 de mineri din schimbul trei au intrat în subetran şi au anunţat că nu vor mai ieşi, solidarizând cu colegii lor.

În luna mai, Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului nu a mai încheiat un contract cu Complexul Energetic Hunedoara, întrucât conducerea Societăţii nu a fost de acord cu preţul oferit, de 45 lei pe gigacalorie.

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă