12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialAgresorul salvamontistei din staţiunea Straja, eliberat din arest preventiv

Agresorul salvamontistei din staţiunea Straja, eliberat din arest preventiv

Judecătoria Petroşani a decis marţi eliberarea din arest preventiv a bărbatului care a bătut, în luna februarie, o salvamontistă din staţiunea Straja, hotărârea instanţei survenind după ce s-a constatat că victimele agresorului şi-au retras plângerile depuse împotriva acestuia. 

"Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Palesică Sorin Constantin' în urma plângerilor depuse de Miruna Inel, Lucian Clondireanu şi Cornel Toma, se arată în minuta publicată pe portalul instanţelor de judecată, potrivit Agerpres. Totodată, judecătorii au hotărât punerea în libertate 'de îndată' a lui Constatin Sorin Palesică, acesta aflându-se, până marţi, în arest preventiv în Penitenciarul Aiud. 

Instanţa a mai constatat că persoanele vătămate nu s-au constituit parte civilă în proces. 
De asemenea, judecătorii au apreciat că, în condiţiile legii, cele trei persoane vătămate trebuie să plătească cheltuieli judiciare către stat stabilite la suma de 350 de lei, individual, pentru Miruna Inel şi Cornel Toma, şi la 285 lei pentru Lucian Clondireanu. Sentinţa poate fi atacată în apel la Curtea de Apel Alba Iulia, în termen de 10 zile de la comunicare. 

Salvamontista Miruna Inel, de 21 ani, a fost bătută, la începutul lunii februarie, de Constantin Palesică, în timp ce se afla la o petrecere privată într-un local din staţiunea Straja. Tânăra a fost transportată la spital, în stare de inconştienţă, de un echipaj SMURD. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale localului. 

Procurorii care au realizat ancheta în acest caz l-au acuzat pe agresor de trei infracţiuni de lovire, cu trei victime, între care şi salvamontista Miruna Inel. Dosarul a fost trimis Judecătoriei Petroşani. Pe de altă parte, Miruna Inel a încercat, la finele lunii februarie, să înregistreze la un birou notarial din Lupeni o declaraţie prin care îşi retrage plângerea depusă în acest caz. Notarul a refuzat să dea curs procedurii, motivând că tânăra ar fi avut un 'consimţământ viciat'.

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă