12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSteagul secuiesc, ÎNDEPĂRTAT de pe sediul Primăriei Covasna

Steagul secuiesc, ÎNDEPĂRTAT de pe sediul Primăriei Covasna

Steagul secuiesc a fost îndepărtat şi de pe sediul Primăriei din Covasna, în urma somaţiei Prefecturii, primarul Thiesz Janos spunând că drapelul a fost mutat în biroul său, potrivit Mediafax.

Primarul din oraşul Covasna, Thiesz Janos, a declarat, marţi, că s-a conformat somaţiei Prefecturii Covasna, astfel că steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe sediul Primăriei.

Citeşte şi Udrea: Guvernul trebuie să reglementeze situaţiile când poate fi arborat drapelul secuiesc

“După ce am primit somaţia Prefecturii, steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe clădirea Primăriei. În prezent steagul se află în biroul meu”, a spus Thiesz.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, declara, în 4 martie, într-o conferinţă de presă, că, la cererea sa, Corpul de Control al Prefecturii a făcut o verificare în judeţ pentru a vedea unde se încalcă legea privind arborarea drapelelor pe instituţiile publice, constatându-se că steagul secuiesc este arborat pe sediul primăriilor Târgu Secuiesc, Baraolt, Cernat, Lemnia, Ojdula, Ghelinţa, Vârghiş, Arcuş şi Chichiş.

Citeşte şi Antal: Ne-am săturat să fim buni pentru România doar când vine vorba de plata impozitelor

El afirma că steagul secuiesc este arborat şi pe sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe şi pe cel al Consiliului Judeţean Covasna, dar în aceste cazuri există deja procese pe rol şi din acest motiv nu a mai trimis somaţie.

Marinescu preciza că pe sediile primăriilor pot fi arborate sau expuse doar însemnele sau simbolurile prevăzute de lege.

Citeşte şi Kelemen: Celor care nu înţeleg năzuinţele maghiarilor le spun răspicat, să priceapă: AUTONOMIA

Două din cele nouă primării somate de Prefectura Covasna au îndepărtat steagul secuiesc de pe sediul instituţiilor, prefectul Dumitru Marinescu afirmând, joi, că restul mai au termen o săptămână să se conformeze.

Cele mai citite

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă