16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialAlunecări de teren pe DJ 607 A. Traficul spre localitatea Oprănești se...

Alunecări de teren pe DJ 607 A. Traficul spre localitatea Oprănești se desfășoară pe o rută ocolitoare

 

Traficul rutier către localitatea Oprănești se va desfășura pe o rută ocolitoare, din cauza unor alunecări de teren care au afectat sectoare din zona Pietrele Roşii ale drumului judeţean 607 A şi drumul comunal 17, a declarat președintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, pentru Agerpres.

În urma unei expertize tehnice, specialiştii din sistemul situaţiilor de urgenţă au stabilit că tronsoanele afectate, cu o lungime totală de aproximativ 3 kilometri, nu mai pot fi reabilitate pe vechiul amplasament întrucât solul în zonă este instabil din cauza infiltraţiilor de apă şi a unor galerii miniere prăbuşite. 

În aceste condiții, accesul în localitatea Oprăneşti se va desfășura pe un traseu deviat din DJ 607 A, cu o lungime de aproximativ şase kilometri.

Şeful CJ Mehedinţi a mai arătat că s-a întocmit documentaţia pentru obţinerea de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de fonduri necesare pentru investiţia respectivă, valoarea acestora ridicându-se la peste trei milioane de lei. 

„Trebuie cât mai urgent să redeschidem circulaţia rutieră între Drobeta Turnu Severin şi comuna Husnicioara, mai ales că în perimetrul acesteia se află şi o exploatare minieră de lignit”, a adăugat preşedintele CJ Mehedinţi. 

Traficul rutier pe DJ 607 A şi DC 17 A a fost închis în 24 mai 2016 ca urmare a ploilor abundente care au reactivat alunecările de teren în zona localităţii Oprăneşti, situaţie care a dus la izolarea a aproximativ 150 de familii. 

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă