16.3 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialPersoanele condamnate vor avea dreptul la "convorbiri ONLINE"

Persoanele condamnate vor avea dreptul la “convorbiri ONLINE”

Guvernul a aprobat, marţi, un proiect de lege privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care introduce, între aletele, un nou drept ce poate fi exercitat de persoanele condamnate, respectiv “dreptul la convorbiri online”, potrivit HotNews.ro.

Proiectul de lege introduce totodată posibilitatea pentru deţinuţi de a se oferi voluntari şi de a presta o activitate în interesul comunităţii şi instituie obligativitatea eliberării condiţionate numai din regimurile deschis sau semideschis.

Potrivit Executivului, “acest act normativ reconfigurează cadrul general privind executarea pedepselor privative de libertate în situaţia în care sistemul penal român a suferit schimbări de substanţă prin adoptarea noului Cod penal şi a noului Cod de procedura penală”.

Proiectul mai prevede că “instituţia judecătorului de supraveghere a privării de libertate, care are ca principală atribuţie supravegherea şi controlul legalităţii în executarea pedepselor sau măsurilor privative de libertate în penitenciare sau în alte locuri de reţinere sau de arestare preventivă. Încheierile judecătorului de supraveghere devenite executorii, precum şi dispoziţiile scrise date administraţiei sunt obligatorii”. În plus, “controlul antiterorist şi de specialitate se aplică tuturor persoanelor şi bagajelor, precum şi mijloacelor de transport care au acces în penitenciar”.

Cele mai citite

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă