15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMerkel: Amenințarea teroristă era prezentă, în Germania, înainte de primirea refugiaților

Merkel: Amenințarea teroristă era prezentă, în Germania, înainte de primirea refugiaților

 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri seara, că amenințarea reprezentată de gruparea jihadistă Stat Islamic era prezentă, în Germania, înainte de sosirea celor 1,1 milioane de migranți, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

„Terorismul practicat de organizația Stat Islamic nu este un fenomen care a sosit odată cu refugiații, el era deja prezent”, a declarat Angela Merkel, în cadrul unui eveniment de campanie în landul Mecklenburg-Vorpommern (est), unde vor avea loc alegeri pe 4 septembrie. 

Germania se află în stare de alertă ridicată de la atacurile teroriste de luna trecută, unul comis cu un topor și cuțit într-un tren și celălalt în apropierea unui festival de muzică, și care au fost revendicate de Stat Islamic. Ambele atacuri au fost comise de solicitanți de azil. 

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, antimigrație) și critici din blocul conservator al cancelarului german susțin că politica dnei Merkel a granițelor deschise a creat o problemă de securitate națională în țară. 

În landul Mecklenburg-Vorpommern, AfD este creditată cu 18% din intențiile de vot, în timp ce creștin democrații cancelarului Merkel sunt cotați cu 23%, potrivit sondajelor de opinie. 

 

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă