19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialPartidul dictatorului Kim Jong-un se mândreşte cu noul test nuclear

Partidul dictatorului Kim Jong-un se mândreşte cu noul test nuclear

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a difuzat o fotografie cu liderul Kim Jong-un zâmbind înconjurat de artificii în timp ce anunţa confirmarea realizării cu succes a unui nou test nuclear, relatează BBC. 

“Oamenii noștri de știință în domeniul nuclear au efectuat un test de explozie nucleară a unei noi ogive nucleare, la centrul de teste nucleare din nordul țării”, a anunțat o prezentatoare. “Partidul nostru a trimis un mesaj de felicitare oamenilor noștri de știință în domeniul nuclear pentru că au efectuat un test de explozie reușit al unei ogive nucleare”, a precizat crainica televiziunii publice.

Coreea de Nord a declarat că acest test îi confirmă capacitatea de a monta o ogivă nucleară pe o rachetă. “Acest test nuclear a confirmat în final structura și caracteristicile specifice unei ogive nucleare care a fost standardizată astfel încât să poată fi montată pe rachete balistice strategice”, a declarat agenția oficială nord-coreeană de presă KCNA, citată de France Presse.

Testul “a ridicat fără nicio îndoială la un alt nivel tehnologia” Coreii de Nord de a “viza montarea ogivelor nucleare pe rachete balistice”.

În martie, conducătorul nord-coreean Kim Jong-Un afirmase că țara sa a reușit să miniaturizeze o ogivă termonucleară care poate echipa o rachetă balistică, ceea ce a fost pus la îndoială de numeroși experți. Problema miniaturizării este esențială pentru că de ea depinde capacitatea unui vector de a transporta arme nucleare până la o țintă aleasă.

Coreea de Nord a mai afirmat că a dezvoltat o rachetă cu rază lungă de acțiune, capabilă să atingă continentul american, fapt tratat cu scepticism de unii experți.

Analiştii spun că aceste teste, cu rachete sau nucleare, doresc atât să-i confirme puterea şi autoritatea dictatorului în ţară, cât şi sî transmită un mesaj lumii întregi.

Citeşte şi UPDATE. Dictatorul comunist Kim Jong Un a mai detonat o bombă atomică. E posibil sa fie cel mai puternic test nuclear de până acum

 

 

 

 

Cele mai citite

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă