19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialȘeful FBI: Gruparea Stat Islamic va rămâne o amenințare teroristă pentru SUA...

Șeful FBI: Gruparea Stat Islamic va rămâne o amenințare teroristă pentru SUA și după sfârșitul „califatului”

Directorul Biroului Federal de Investigații american (FBI), James Corney, consideră că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) va rămâne o amenințare teroristă dominantă pentru Statele Unite chiar și după ce va fi eliminată din Siria și Irak, precizează AFP, citat de Agerpres.

În aceste condiții, șeful FBI a insistat pe necesitatea unei cooperări internaționale pentru supravegherea foștilor combatanți jihadiști. „Amenințarea care, cred eu, va domina următorii cinci ani, în opinia FBI, va fi impactul prăbușirii califatului”, a declarat Comey.

El s-a pronunțat pentru îmbunătățirea schimburilor de informații între serviciile de informații din întreaga lume în legătură cu foștii jihadiști care au părăsit Siria și Irakul.

„A ne ajuta partenerii europeni în schimbul de informații între ei și cu noi are o importanță esențială”, a adăugat șeful FBI.

În ultimul an, organizația Stat Islamic a pierdut controlul asupra unei părți a teritoriilor sale cucerite în Irak și Siria.

 

 

Cele mai citite

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

3 genți de damă elegante, potrivite pentru ocazii speciale

În lumea modei, alegerea unei genți elegante pentru ocazii speciale poate fi esențială pentru a completa o ținută și a evidenția stilul și rafinamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă