9.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialȘeful FBI: Gruparea Stat Islamic va rămâne o amenințare teroristă pentru SUA...

Șeful FBI: Gruparea Stat Islamic va rămâne o amenințare teroristă pentru SUA și după sfârșitul „califatului”

Directorul Biroului Federal de Investigații american (FBI), James Corney, consideră că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) va rămâne o amenințare teroristă dominantă pentru Statele Unite chiar și după ce va fi eliminată din Siria și Irak, precizează AFP, citat de Agerpres.

În aceste condiții, șeful FBI a insistat pe necesitatea unei cooperări internaționale pentru supravegherea foștilor combatanți jihadiști. „Amenințarea care, cred eu, va domina următorii cinci ani, în opinia FBI, va fi impactul prăbușirii califatului”, a declarat Comey.

El s-a pronunțat pentru îmbunătățirea schimburilor de informații între serviciile de informații din întreaga lume în legătură cu foștii jihadiști care au părăsit Siria și Irakul.

„A ne ajuta partenerii europeni în schimbul de informații între ei și cu noi are o importanță esențială”, a adăugat șeful FBI.

În ultimul an, organizația Stat Islamic a pierdut controlul asupra unei părți a teritoriilor sale cucerite în Irak și Siria.

 

 

Cele mai citite

Regele Philippe și Regina Mathilde a Belgiei, în vizită la sediul Europol

Regele și Regina Belgiei au efectuat astăzi o vizită la sediul Europol de la Haga, în Țările de Jos, unde au fost informați despre...

Unde se află primul aeroport din UE care va avea podgorie pe acoperiş

Aeroportul Firenze-Peretola din Italia este pe cale să devină primul aeroport din Europa cu o podgorie pe acoperiș. Acest proiect inovator face parte din...

Deficit bugetar mai mare în ianuarie 2024 față de 2023: 7,9 miliarde lei

Deficitul bugetului consolidat a fost de 0,45% din PIB în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu 0,25% din PIB în prima lună a...
Ultima oră
Pe aceeași temă