19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful FBI: Gruparea Stat Islamic va rămâne o amenințare teroristă pentru SUA...

Șeful FBI: Gruparea Stat Islamic va rămâne o amenințare teroristă pentru SUA și după sfârșitul „califatului”

Directorul Biroului Federal de Investigații american (FBI), James Corney, consideră că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) va rămâne o amenințare teroristă dominantă pentru Statele Unite chiar și după ce va fi eliminată din Siria și Irak, precizează AFP, citat de Agerpres.

În aceste condiții, șeful FBI a insistat pe necesitatea unei cooperări internaționale pentru supravegherea foștilor combatanți jihadiști. „Amenințarea care, cred eu, va domina următorii cinci ani, în opinia FBI, va fi impactul prăbușirii califatului”, a declarat Comey.

El s-a pronunțat pentru îmbunătățirea schimburilor de informații între serviciile de informații din întreaga lume în legătură cu foștii jihadiști care au părăsit Siria și Irakul.

„A ne ajuta partenerii europeni în schimbul de informații între ei și cu noi are o importanță esențială”, a adăugat șeful FBI.

În ultimul an, organizația Stat Islamic a pierdut controlul asupra unei părți a teritoriilor sale cucerite în Irak și Siria.

 

 

Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...
Ultima oră
Pe aceeași temă