13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDouă zile consecutive cu temperaturi sub zero grade Celsius, în Miercurea Ciuc

Două zile consecutive cu temperaturi sub zero grade Celsius, în Miercurea Ciuc

Noua minimă a toamnei s-a înregistrat, sâmbătă dimineața, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la – 2,2 grade Celsius, informează Agerpres.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureș, Gyorfy Zoltan, este pentru a doua zi consecutiv când la Miercurea Ciuc se înregistrează temperaturi negative, după ce vineri dimineață s-au consemnat – 0,9 grade Celsius.

Valoarea de – 2,2 grade Celsius este cea mai scăzută înregistrată în această toamnă în zonele locuite din județele Harghita, Covasna și Mureș. Și la Joseni, mercurul termometrelor a coborât până la – 1,1 grade Celsius, în vreme ce la Toplița au fost 0,2 grade.

Temperaturile vor continua să fie scăzute și în zilele următoare, întrucât în zonă a intrat o masă de aer rece, a precizat Gyorfy Zoltan. Totodată, meteorologii estimează că ar putea să apară precipitații, preponderent sub formă de ploaie, iar la altitudini mari este posibil să se înregistreze precipitații mixte.

Minima absolută a lunii septembrie în județul Harghita a fost de – 10 grade Celsius și s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în data de 29 septembrie 1977. 

 

 

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă