-0.8 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăSpecialDouă zile consecutive cu temperaturi sub zero grade Celsius, în Miercurea Ciuc

Două zile consecutive cu temperaturi sub zero grade Celsius, în Miercurea Ciuc

Noua minimă a toamnei s-a înregistrat, sâmbătă dimineața, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la – 2,2 grade Celsius, informează Agerpres.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureș, Gyorfy Zoltan, este pentru a doua zi consecutiv când la Miercurea Ciuc se înregistrează temperaturi negative, după ce vineri dimineață s-au consemnat – 0,9 grade Celsius.

Valoarea de – 2,2 grade Celsius este cea mai scăzută înregistrată în această toamnă în zonele locuite din județele Harghita, Covasna și Mureș. Și la Joseni, mercurul termometrelor a coborât până la – 1,1 grade Celsius, în vreme ce la Toplița au fost 0,2 grade.

Temperaturile vor continua să fie scăzute și în zilele următoare, întrucât în zonă a intrat o masă de aer rece, a precizat Gyorfy Zoltan. Totodată, meteorologii estimează că ar putea să apară precipitații, preponderent sub formă de ploaie, iar la altitudini mari este posibil să se înregistreze precipitații mixte.

Minima absolută a lunii septembrie în județul Harghita a fost de – 10 grade Celsius și s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în data de 29 septembrie 1977. 

 

 

Cele mai citite

Guvernanții retrimit dascălii în subsolul societății

În urmă cu câțiva ani, când a fost acordată ultima majorare decentă a salariilor din sistemul de Educație, sub o guvernare PSD, întreaga societate...

Cum l-a protejat sistemul pe Fritz să nu ajungă un nou caz Djokovic

Pentru că nu are nicio idee clară de dezvoltare sportivă și culturală, Dominic Fritz, primarul userist al Timișoarei, a anunțat că a gestionat 115...

Cum se aleg covorașele profesionale în funcție de spațiul de utilizare

Sunt frumoase, pufoase și ne țin picioarele calde, au un design placut, sunt igienice, au scopuri de curățare sau dezinfectare – totul depinde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă