17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialRaidurile aeriene au lovit pentru a doua oară în ultimele zile cel...

Raidurile aeriene au lovit pentru a doua oară în ultimele zile cel mai mare spital din partea estică a metropolei Alep

Activiştii sirieni au anunţat că cel mai mare spital din cartierele rebele ale Alepului a fost lovit sâmbătă de raiduri aeriene pentru a doua oară în ultimele zile, după ce forţele guvernamentale şi aliaţii ruşi au lansat în urmă cu două săptămâni o ofensivă sângeroasă pentru recapturarea completă a metropolei asediate, informează AFP, via News.ro.

De asemenea, diplomaţii francezi au condamnat bombardarea centrului medical, care este deja supraaglomerat de persoanele rănite în raidurile aeriene din ultimele două săptămâni. Ministrul de Externe, Jean-Marc Ayrault, a catalogat raidurile aeriene ale forţelor guvernamentale drept crime de război.
 
În trecut, metropola era cel mai vibrant centru comercial sirian, însă acum a devenit ţinta unei campanii militare majore a forţelor fidele preşedintelui Bashar al-Assad.
 
În ultimele două săptămâni, sute de civili sirieni au căzut victime raidurilor aeriene sângeroase, iar zeci de clădiri rezidenţiale au fost puse la pământ în cartierele estice ale metropolei, unde până la 250.000 de persoane locuiesc sub asediul dur al forţelor guvernamentale.
 
În timp ce condiţiile de viaţă ale civililor se înrăutăţesc în mod constant, cel mai mare centru medical disponibil a fost lovit sâmbătă de alte două proiectile ”butoi”.
 
 ”Două proiectile au lovit spitalul M10, existând indicii şi cu privire la lansarea unor proiectile de fragmentare”, a declarat Adhan Sahloul de la Societatea Medicală Americană Siriană (SAMS).
Cele mai citite

România – Cehia. Declarațiile selecționerului George Buricea înaintea barajului pentru Cupa Mondială

George Buricea, selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, spune că barajul cu Cehia, contând pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025, se...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

O persoană a fost găsită moartă, în urma unui incendiu în sectorul 2. FOTO

UPDATE: Incendiul produs la două case din Sectorul 2 al Capitalei a fost localizat, iar pompierii lucrează la decopertare în vederea lichidării focarelor rămase,...
Ultima oră
Pe aceeași temă