18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSir Alex Ferguson - 1.000 de partide la Manchester

Sir Alex Ferguson – 1.000 de partide la Manchester

Sir Alex Ferguson (70 de ani) este pe cale să depăşească încă un record pe banca echipei Manchester United. La meciul cu Southampton, cel mai longeviv antrenor din istoria fotbalului va acumula 1.000 de partide pe banca „diavolilor”.

Anul 1986 a fost unul cu totul şi cu totul special pentru istoria fotbalului. A fost anul în care o echipă din Est a reuşit să pună mâna pe Cupa Campionilor în ciuda fotbalului avansat din Vest. Numele ei este Steaua Bucureşti. În timp ce capitala României îşi sărbătorea dominarea europeană, la Manchester se pregătea o dinastie.

Selecţionerul de atunci al Scoţiei, Alex Ferguson, părăsea banca tehnică a naţionalei şi pe cea a scoţienilor de la Aber­deen pentru un proiect ce avea să schimbe faţa fotbalului mondial. Scoţianul, pe atunci în vârstă de 44 de ani, a preluat Manchester United.

Sunt aproape 26 de ani de când Alex Ferguson a fost de neclintit de pe banca „diavolilor”. În această perioadă a primit titlul de „Sir”, United a câştigat 12 titluri, două trofee Champions League, o Cupă UEFA şi o Supercupă a Europei, potrivit Dolcesport.ro. Cel mai titrat antrenor din istoria Premier League va mai doborî un record. Va juca meciul cu numărul 1.000 pe banca echipei din Manchester în partida cu nou-promovata Southampton, astăzi, de la ora 18.00, în etapa a 3-a din Premier League.

România s-a obişnuit să-l vadă pe Sir Alex Ferguson. În 2004, Manchester United a jucat cu Dinamo în preliminariile Champions League, anul trecut s-a duelat cu Oţelul în grupe, iar în această ediţie „diavolii roşii” vor merge pe terenul echipei CFR Cluj. 

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă