30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialTovarășul Fidel Castro a lăsat cu limbă de moarte să nu i...

Tovarășul Fidel Castro a lăsat cu limbă de moarte să nu i se ridice vreun monument. Raul Castro se declară hotărât să apere „patria și socialismul”

Președintele cubanez Raul Castro, fratele lui Fidel, care i-a succedat în funcție în 2006, s-a angajat să ducă mai departe „opera” lui El Lider Maximo, și să  apere patria și socialismul.

Totodată, Raul Castro a anunțat că, în conformitate cu dorința lui Fidel Castro, va depune în Adunarea Națională un proiect de lege care prevede ca niciun cult al personalității să nu fie întreținut în jurul numelui acestuia. „Fidel a insistat până în ultimele sale ore de viață ca numele său și figura sa să nu fie folosite niciodată pentru denumiri de instituții, piețe, parcuri, străzi sau alte locuri publice și să nu-i fie niciodată ridicate monumente, busturi, statui și alt forme similare de omagiere”, a declarat Raul Castro, în cadrul unei ceremonii de omagiere ținută în Piața Revoluției Antonio Maceo din „orașul eroic” Santiago de Cuba.

La ceremonia de comemorare au fost prezenți șefi de stat cu aceeași viziune strălucitoare despre valorile socialiste, dintre care se remarcă Nicolas Maduro, Venezuela, aflat și el într-un mare impas, neputând să-și mai hrănească poporul. Evo Morales (Bolivia), Denis Sassou Nguesso (Congo) și foștii președinți brazilieni Luiz Inacio Lula da Silva și Dilma Rousseff au fost de asemenea prezenți.

Cenușa lui Fidel Castro va fi depusă duminică în cimitirul Santa Ifigenia din Santiago de Cuba, lângă mausoleul eroului independenței cubaneze, Jose Marti, într-o ceremonie privată. După care se vor încheia cele nouă zile de doliu național.

Cele mai citite

Hunor, despre opțiunea UDMR privind data alegerilor prezidențiale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că varianta corectă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale este 30 noiembrie pentru primul tur de scrutin şi 8 decembrie...

Linia STB 112, traseu modificat, în weekend

Cu ocazia organizării evenimentului cultural artistic din cadrul proiectului „Străzi Deschise - Bucureşti Promenadă Urbană 2024”, în perioada 28.06.2024 (de la ora 22:00) – 01.07.2024 (până la ora 06:00), circulația...
Ultima oră
Pe aceeași temă