13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialKremlinul a lansat noul MiG 35, după zece ani de cercetare și...

Kremlinul a lansat noul MiG 35, după zece ani de cercetare și dezvoltare. Cel mai modern avion de vânătoare e o provocpare pentru NATO | GALERIE FOTO

Kremlinul a dezvăluit cel mai nou aparat de zbor proiectat pentru armată, MiG 35, o aeronavă capabilă să lupte în cele mai aprige condiții de luptă. Ceremonia a avut loc la o fabrică din Lukhovitsy, în Moscova, potrivit Daily Mail.

Armata lui Vladimir Putin va începe să testeze noul aparat “pe teren”, începând cu această lună, potrivit spuselor primului ministru rus, Dmitry Rogozin.

Nava va înlocui vechile MiG 29, care au început să zboare în anii ’80. Chiar dacă această navă este una dintre cele mai noi de pe piață, numai Egiptul și-a arătat interesul de a cumpăra mai multe bucăți.

Nava are în componența sa două motoare cu reacție, fabricate de Mikoyan. Până acum, Rusia a anunțat că va cumpăra 37 de astfel de nave, la un preț de 1,1 miliarde de dolari.

În comparație, Armata SUA plănuiește să cumpere 1.700 de avioane F-35 prin programul Joint Strike Fighters. Acest număr este echivalent cu întreaga flotă aeriană a Rusiei.

MiG 35 este un avion de vânătoare ce poate avea un loc sau două, pentru piloți, dar care nu este invizibil pe radare. Dar acest lucru este contracarat printr-un sistem avansat de deviație a undelor radar, avionul devenind astfel, extrem de greu de văzut de piloții adversari.

Egiptul este singura țară care s-a arătat interesat de cumpărarea acestor aeronave, în 2015 oficialii egipteni semnând pentru cumpărarea a 50 de MiG-uri 35, la un preț de 2 miliarde de dolari.

Și India s-a arătat interesată de această navă, dar a abandonat planul în detrimentrul avioanelor franceze Dassault Rafale, contruite de Dassault Aviation.

Noua navă este capabilă să atingă viteze incredibile, de până la 2.400 de kilometri la oră.

Prețul este inferior navelor F-35 făcute de SUA. Un singur aparat american, precum și întreținerea sa pe viață, costă peste un trilion de dolari.

 

 

 

 

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă