32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialPrima ediţie a Festivalului de Scurt Metraj Future Shorts România, un real...

Prima ediţie a Festivalului de Scurt Metraj Future Shorts România, un real succes

În data de 21 aprilie, la Palatul Bragadiru, Bucureşti, s-a desfăşurat prima ediţie a Future Shorts România, un festival al filmelor de scurt metraj, desfăşurat sub deviza: “Stop Watching ! Start Acting ! “

Evenimentul, prezentat de Dragoş Bucur şi Aylin Cadîr, a fost deschis de trupa Antarctica. Pentru prima dată într-o nouă formulă, Delia Opran a cantat alături de Mircea Preda (fost basist Viţa de Vie), Victor Rivalet – sintetizator (in trecut membru Timpuri Noi). Formaţia a susţinut un concert care a reuşit să uimească audienţa prezentă, prin noul sound, mai alert, care transmite mesajele într-un mod mult mai profund.

Spectacolul a continuat să fie interactiv, prin proiecţia celor 7 scurt metraje premiate la Cannes, Sundance şi BAFTA care aveau în comun tema căutării, sau a încercării de regăsire, a dragostei, alături de filmele câştigătoare ale concursului de scurtmetraj „Future Directors”.

Premiul Secţiunii Indie, un curs curs de regie de film pentru amatori – Directors Cut cu Iulia Rugină, organizat de Asociaţia Culturală Control N a fost câştigat de scurtmetrajul Mic dejun la pat, un film de Dana Usturoi, o producţie MediaLab.

Documentarul “Stremţ ’89”, povestea Revoluţiei române într-un mic sat de munte, de Dragos Dulea, producţie a Eat Us Alive Films, a fost desemnat de juriu câştigătorul Secţiunii Professionals, iar premiul acordat a fost un curs de specializare susţinut de MET FILM SCHOOL, Londra, pe parcursul unui weekend, precum şi preluarea spre difuzare a scurtmetrajului în cadrul reţelei internaţionale Future Shorts, premiu acordat de dl. Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts.

Favoritului publicului, “Stremţ ’89” i-a revenit, în urma votării ce a avut loc în seara evenimentului, şi Premiul publicului, constând într-o tableta Sony S1.

Premiul special, o camera Sony compacta a fost acordat animatiei The Scream semnata Sebastian Cosor.

În pauzele dintre proiecţii spectatorii s-au îndreptat fie spre make-up cornerul special amenajat, în care make-up artistul Paulina Buldumea şi-a demonstrat măiestria în a crea lookul vedetei de film preferate, fie spre cele două expoziţii de artă fotografică, cea semnată de binecunoscutul regizor de teatru Radu Afrim şi cea a fotografului Bogdan Grigorescu.

După proiecţia scurtmetrajelor şi desemnarea câştigătorilor, a urmat un performance live, al artiştilor Ioana Marchidan şi Istavan Teglaş, în care Iris Spiridon a oferit un spectacol complex de muzică, dans şi secvenţe cinematografice.

Apoi, timp de o oră, Toulouse Lautrec au oferit un concert extraordinar, compus din hit-urile formatiei ( “Apartman”, “Domino”, “Te spun”, “Yesman”,“Irrational”), dar şi piese de pe viitorul material al trupei.  În încheiere, momentul supriză a fost interpretarea într-un mod original a piesei “Without You”- Mariah Carey.

A urmat un afterparty incendiar cu DJ Bogman, condimentat cu cockteiluri rafinate pentru cinefilii amatori de distracţie până în zori.

De la eveniment nu au lipsit vedetele din lumea filmului : Dana Usturoi, Jojo, Ionut Grama, Rosana Oprea, Laura Cosoi  a muzicii :  Mike Diamond, Dana Nalbaru şi a teatrului Xing Elena Ling, Letitia Vladescu, precum si Irina Marinescu, Laura Lazar etc.

Prima ediţie a Future Shorts România s-a încheiat, nu rataţi următoarea întâlnire cu scurtmetrajele, de data aceasta la Mamaia, în ediţa de vara.

Cele mai citite

Stăpânește Arta Analizei Datelor cu Cursul de Data Analyst de la GoIT și Ghidul de Prețuri

Introducere în Cursurile de Data Analyst de la GoIT Într-o lume tot mai digitalizată, analiza datelor devine o competență esențială pentru orice profesionist în IT....

Inteligența artificială a dat verdictul! Cât se termină România – Olanda, în optimile EURO 2024

România a acces în optimile EURO 2024, acolo unde o va întâlni pe Olanda. Echipa lui Ronald Koeman nu este în cea mai bună...

Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești

Palatul de Justiţie din municipiul Ploieşti este vizat de o ameninţare cu bombă, poliţiştii efectuând la această oră verificări."La data de 27 iunie a.c., poliţiştii...
Ultima oră
Pe aceeași temă