19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul olandez refuză să condamne site-ul xenofob al PVV

Premierul olandez refuză să condamne site-ul xenofob al PVV

Premierul olandez Mark Rutte a reafirmat joi că site-ul partidului lui Geert Wilders care face apel la denunţarea est-europenilor este o “iniţiativă a partidului”, în timp ce deputaţii europeni i-au cerut să îl condamane, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

“Guvernul a subliniat mereu că site-ul este iniţiativa unui partid politic, PVV”, Partidul pentru Libertate al liderului extremei drepte olandeze Geert Wilders, afirmă Mark Rutte într-o scrisoare trimisă Camerei inferioare a Parlamentului.

“Site-ul nu reflectă cu nimic vederile sau politica Guvernului în materie de migrare a forţei de muncă din Europa Centrală şi Europa de Est”, afirmă Rutte în textul cosemnat de ministrul olandez al Afacerilor Externe.

Guvernul nu “comentează măsurile partidelor politice”, continuă textul.

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie comună în care “condamnă hotărât site-ul de Internet lansat de PVV”, care “aduce atingere liberei circulaţii a persoanelor şi dreptului la nediscriminare”.

Deputaţii i-au cerut “insistent” lui Mark Rutte, care nu a fost prezent la dezbaterea ce a avut loc marţi la Strasbourg, să se “desolidarizeze” de site.

Partidul pentru Libertate (PVV) a înfiinţat la 8 februarie un site care îi îndeamnă pe olandezi să semnaleze problemele pe care le suportă zilnic din partea cetăţenilor din Europa de Est sau Centrală.

Guvernul olandez, care are nevoie de susţinerea PVV pentru a deţine majoritatea parlamentară, a declarat în mai multe rânduri că nu va condamna iniţiativa lui Geert Wilders, argumentând că este vorba despre “site-ul unui partid” şi nu de un site guvernamental.

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă