25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăSfânta recesiune: Guvernul alocă 1,4 milioane lei pentru Biserica Sf. Nicolae din...

Sfânta recesiune: Guvernul alocă 1,4 milioane lei pentru Biserica Sf. Nicolae din Bruxelles

Guvernul sprijină consolidarea, restaurarea şi reamenajarea Bisericii Sfântul Nicolae de la Bruxelles, prin alocarea sumei de 1,4 milioane de lei, informează Executivul, potrivit realitatea.net.

Banii sunt destinaţi finalizării lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare a clădirii Bisericii, precum şi a spaţiilor anexe. Guvernul argumentează că f inanţarea lucrărilor este necesară pentru a nu se degrada spaţiile deja consolidate şi pentru a nu se degrada structura de rezistenţă a clădirilor.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, care a susţinut proiectul, va putea derula proiecte de promovare a valorilor cultural-spirituale româneşti în Bruxelles.

Suma alocată provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi se alocă, prin suplimentare, bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Lăcaşul de cult şi anexele administrative au fost achiziţionate cu sprijinul financiar al Guvernului României. Până în prezent s-a refăcut aproximativ 60% din acoperiş şi s-a amenajat un spaţiu de cult provizoriu, însă pentru ca acest spaţiu să devină funcţional este necesarea continuarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare.

Cele mai citite

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă